Както Varna24.bg съобщи, питбул уби друго куче пред погледите на деца

...
Както Varna24.bg съобщи, питбул уби друго куче пред погледите на деца
Коментари Харесай

След кървавия инцидент пред очите на деца във Варна, родители настояват за премахване на площадката за кучета до детска градина

 Както Varna24.bg  съобщи, питбул умъртви друго куче пред погледите на деца и родители наоколо до детска площадка.

Хората към момента са в потрес от случилото се и недоумяват по какъв начин притежателят на питбула го е оставил без контрол и без намордник. В съседство до детската площадка се намира и място за разходка на кучета и родителите са обезпокоени за децата си.

" Всичко се случи към 17:30 часа, когато площадката е цялостна с деца. В кучешката площадка имаше питбул, който бе очевидно нападателен. Той прокопа дупка за секунди и излезе от площадката. Хвана малко кученце, което преминаваше около мрежата. Всичко това пред погледа на децата ", описа за Нова тв Радина Грозева, очевидец на случката.

Родители описват, че това не е първият подобен случай. Имали са доста и разнообразни проблеми свързани с кучета. 

" Определено тази площадка за кучета би трябвало да бъде отстранена. Никой не се грижи за нея и тя съставлява заплаха за децата ни. Едно огромно куче може да излезе доста елементарно ", допълват родители.

" За разхождане на куче без намордник санкцията е 100лв. Според мен казусът е отношението на притежателя към животните. Случилото се е закононарушение и би следвало да се проверява от прокуратурата и полицията. Там към този момент наказванията са разнообразни. Тази година има над 10 акта от подобен вид ", разяснява зам.-кметът на Варна Тодор Иванов.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР